Wie zijn wij?

Evelyne van Laarhoven-Nijs
Evelyne van Laarhoven-Nijs
Mondhygiënist en eigenaar van de praktijk

In juni 2007 heb ik mijn diploma Mondhygiënist Bachelor of Health behaald aan de Hogeschool Utrecht. Voordat ik besloot mondhygiëne te gaan studeren heb ik vijf jaar als tandartsassistente gewerkt, waarvoor ik in 1998 mijn diploma heb behaald.

Tijdens de opleiding Mondhygiëne heb ik in het kader van mijn profileringsruimte (vrije studiepunten) de differentiatieminor (keuzevak) Parodontologie gevolgd. Hiervoor heb ik een intensieve stage gelopen bij een praktijk voor parodontologie in Zoetermeer. Ook heb ik stage gelopen in een groeps- en verwijspraktijk in Spijkenisse, waar veel parodontologie werd uitgevoerd. Na het behalen van mijn diploma ben ik daar nog ruim een half jaar werkzaam geweest. Ook ben ik nog ongeveer anderhalf jaar lang twee dagen in week werkzaam geweest bij een vrijgevestigde mondhygiënist in Schiedam.

In februari 2008 heb ik mijn eigen praktijk geopend aan huis. De naam was toen nog Mondzorgpraktijk Vierambachten, ontleend aan de wijk waarin ik gevestigd was.
Inmiddels is de praktijk erg gegroeid en in september 2011 ben ik naar een grotere locatie verhuisd, waar ik drie behandelkamers heb. De naam is inmiddels gewijzigd in Mondzorg For You.

Ik werk drie-en-een-halve dag per week in de praktijk. Daarnaast heb ik uiteraard nog veel werkzaamheden om de praktijk draaiend te houden.

Angelica Martins in't Veld
Angelica Martins in ‘t Veld

Mondhygiënist

In 2007 ben ik begonnen aan de opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht, hier heb ik in 2011 mijn diploma Mondhygiënist Bachelor of Health behaald. 
Voor de opleiding Mondzorgkunde heb ik de 2-jarige opleiding Tandartsassistente in Dordrecht gevolgd, waar ik in 2007 mijn diploma heb behaald.

Gedurende de opleiding Tandartsassistente heb ik o.a. praktijkervaring kunnen opdoen in het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Rijnmond. Hier heb ik leren omgaan met patiënten die een verstandelijke en/of lichamelijke handicap hebben en patiënten die angstig zijn voor een tandheel-mondzorgkundige behandeling.

Tijdens de opleiding Mondzorgkunde heb ik 1 keer in de week gedurende 2 jaar stage gelopen in een algemene groepspraktijk in Capelle a/d IJssel. Hier heb ik zowel volwassenen als kinderen behandeld. Ik heb o.a. geleerd om jongeren tijdens de orthodontische behandeling te ondersteunen bij het verzorgen van het gebit en hen te motiveren tot gedragsverandering met betrekking tot mondhygiëne en leefgewoonten. Dit vind ik nog steeds erg leuk om te doen.

In het laatste jaar van de opleiding Mondzorgkunde heb ik in het kader van mijn profileringsruimte gekozen voor de differentiatie minor Parodontologie. Als onderdeel van deze minor heb ik gedurende 3 maanden veel ervaring mogen op doen in het behandelen van parodontitispatiënten in de Parodontologische kliniek Den-Haag. Het is vooral deze groep patiënten die mij het meest aantrekt om mee te werken. Vandaar mijn keuze om bij Mondzorg for you te gaan werken.

Sinds 1 januari 2012 werk ik 2 dagen bij Mondzorg for you. Hiernaast werk ik 2 dagen bij Mondzorg Het Lageland in Rotterdam. Hier werk ik samen met tandartsen, mondhygienisten, tandprotheticus en tandtechnicus. De samenwerking met verschillende specialisten en de diverse cursussen die ik volg zorgen ervoor dat ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen. Dit bevordert de kwaliteit van mijn werk en dat vind ik erg belangrijk.

Sigrid Toes
Sigrid Toes
Mondhygiënist

In juli 2012 heb ik mijn diploma Mondhygiënist Bachelor of Health behaald aan de Hogeschool Utrecht. Voordat ik in 2008 begon met de opleiding Mondzorgkunde heb ik in dat zelfde jaar mijn havo-diploma in Dordrecht in ontvangst mogen nemen.

Gedurende de vier jarige opleiding heb ik verschillende stages gelopen waar ik zowel ervaring heb opgedaan in de algemene tandheelkunde als in de parodontologie. Tijdens deze stages heb ik kinderen en volwassenen behandeld en begeleid naar een goede mondhygiëne.

In de eerste helft van het vierde jaar van mijn opleiding Mondzorgkunde heb ik de differentiatieminor (keuzevak) Parodontologie gevolgd. Hiervoor heb ik stage gelopen bij een praktijk voor parodontologie en implantologie in Breda. Hier heb ik veel geleerd en ervaring op gedaan over het behandelen van parodontitis en het motiveren en begeleiden van deze patiënten.

Ik heb na mijn studie in verschillende werkvelden gewerkt, maar sinds begin 2014 werk ik met veel plezier bij Mondzorg For You.

Linda Groenheide
Linda Groenheide
Mondhygiënist

Na in 2001 te zijn geslaagd als tandartsassistente in Rotterdam ben ik begonnen met de opleiding tot mondhygiënist aan de Hogeschool Utrecht. Nadat ik deze na 3 jaar in 2004 met succes had afgerond kreeg ik direct de mogelijkheid om aan de slag te gaan in mijn woonplaats Spijkenisse bij Tandheelkundig centrum Zuid-Hollandse Eilanden. Daar ik hier tijdens mijn opleiding ook stage had gelopen, zorgde ik ervoor dat de overgang van school en werken klein was en ik direct vertrouwd was met een fijne werkomgeving. Bij deze praktijk heb ik Evelyne leren kennen als een goede collega, maar door een baanaanbod in een vrije vestiging in Schiedam zijn wij elkaar minder gaan zien.Tijdens mijn eerste jaren als mondhygiënist heb ik ook ervaring opgedaan met het behandelen en begeleiden van mensen met een verstandelijke handicap bij Stichting de Zuidwester. Daarnaast heb ik in de vrije vestiging te Schiedam veel ervaring op kunnen doen met het behandelen van ontstoken tandvlees (gingivitis) en andere weefsels rond de tanden (parodontitis). Door regelmatig cursussen te volgen en congressen te bezoeken zorg ik ervoor dat mijn kennis up to date blijft naar hedendaagse behandelmethodes.Privé hadden Evelyne en ik nog wel contact en dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu, na 12 jaar ervaring opdoen bij andere praktijken, vanaf augustus 2016 met veel enthousiasme mijn kennis en kunde zal inzetten bij Mondzorg For You voor twee dagen in de week.

Mandy Overgaauw
Mandy Overgaauw
Balie- / Preventie assistente

In 2003 ben ik begonnen aan de opleiding tandartsassistente in Rotterdam waar ik in 2005 mijn diploma heb behaald.
Ik oktober 2005 ben ik gaan werken bij een grote groepspraktijk: Tandheelkundig centrum Zuid-Hollandse Eilanden in Spijkenisse.

Ik heb in die 8 jaar veel ervaringen opgedaan en veel geleerd over o.a. implantologie en parodontologie.
Ik heb daar ook Evelyne leren kennen.

Verder heb ik mijn diploma voor preventie assistente gehaald en vind dit nog steeds super leuk werk om te doen.
In 2013 vond ik het tijd voor iets anders en ben ik in augustus begonnen bij Mondzorg For You en ik hoop hier een hele leuke en gezellige tijd tegemoet te gaan.

Ramona Toes-Loef
Ramona Toes-Loef
Assistente

In 1997 heb ik mijn tandartsassistente diploma gehaald op het Zadkine college te Rotterdam. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in een grote groepspraktijk in Rotterdam kreeg ik in 2000 een baan aangeboden in een kleine praktijk in ’s-Gravendeel, mijn huidige woonplaats.

Na de geboorte van mijn dochter Fleur in 2004 ben ik gestopt met werken om volledig van het moederschap te genieten en in 2006 werd mijn zoon Rens geboren.

In september 2015 werd ik door Sigrid benaderd of ik het leuk vond om tijdens de zwangerschapsverlof van Mandy vanaf januari 2016 tijdelijk te komen werken in de praktijk van Evelyne.

Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. En in maart 2016 kreeg ik een baan aangeboden voor 1 dag, wat was ik blij! Dus sinds april 2016 werk ik iedere donderdag met veel plezier in de praktijk van Mondzorg For You.

KwaliteitsRegister Mondhygiënisten

Ook staan wij allemaal ingeschreven in het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM). Dit kwaliteitsregister heeft als doel de kwaliteit van beroepsbeoefenaars te garanderen. Per 5 jaren na aanmelding moeten 160 punten behaald worden om te kunnen herregistreren. Eén punt staat gelijk aan één uur bij- of nascholing.

"Duidelijk informatie over de situatie van gebit gekregen"