Afspraak maken Route

Bleken

Bij Mondzorg For You wordt een bleekbehandeling in de stoel gedaan m.b.v. een zogeheten bleeklamp, no rx de ‘in-office’ methode. De behandeling duurt in totaal ongeveer 90 minuten. Eerst wordt de kleur van de tanden vastgelegd. Daarna worden de tanden gereinigd en gepolijst. Vervolgens worden de wangen, no rx de lippen en het tandvlees beschermd.

Er wordt daarna een laagje gel op de tanden aangebracht dat ongeveer 10 minuten blijft zitten. Gedurende die 10 minuten wordt de bleeklamp op de tanden gericht om zo de gel te activeren. Dit kan tot maximaal drie maal herhaald worden tot het gewenste resultaat bereikt is. Om gevoeligheid te voorkomen wordt fluoride aangebracht na afloop van het bleken. Uiteindelijk wordt opnieuw de kleur van de tanden bepaald. Deze is dan vele tinten lichter!

De kleur van de tanden is bij iedereen verschillend. Het kan zijn dat u uw tanden en kiezen te donker van kleur vindt. Dan kan bleken een uitkomst bieden. Echter, dit is niet in alle gevallen mogelijk. Allereerst moeten uw tanden gezond zijn, vrij van gaatjes en zonder lekkende vullingen. Ook uw tandvlees moet in goede conditie zijn voordat er gebleekt kan worden.

Wanneer u wilt bleken wordt daarom altijd eerst het gebit goed beoordeeld, en worden de mogelijkheden met u besproken. Er wordt gekeken naar wat de oorzaak van de verkleuring van de tanden kan zijn, of er kronen en bruggen of vullingen aanwezig zijn of de tanden wel goed schoon zijn en of eventuele ziekten of medicijnen misschien de oorzaak zijn voor de verkleuring. In sommige gevallen is bleken niet de oplossing en kan uw tandarts u misschien een andere oplossing bieden.

Vraagt u gerust om advies en informatie over de behandeling en de prijs!

""